Jako en AGP Business Software

“De medewerkers zijn erg tevreden met de gebruiksvriendelijkheid van AGP Trade en de klanten van JAKO die gebruikmaken van de Webshop zijn ook enthousiast. Ze kunnen hier rechtstreeks bestellen in AGP Trade en vervolgens hun order van begin tot eind blijven volgen. AGP is een middelgrote softwareleverancier waar je heel direct mee kunt communiceren. Een platte organisatie waar je met elkaar het gesprek aangaat om te kijken wat er moet gebeuren. Ook het meerwerk wordt altijd goed ingepast in het pakket. Het is niet klantspecifiek, waardoor het automatisch meeloopt in de updates en er geen bugs in het meerwerk zitten.”

Ook een tevreden klant worden?

JAKO Bouwmaterialen en bouwmachines

De naam JAKO is een begrip, niet alleen in de regio maar ook in de rest van Nederland. Dat is natuurlijk niet van de ene op de andere dag tot stand gekomen. Sinds de start in 1973 is er gebouwd aan een onderneming die kansen greep waar ze zich voordeden en die ook vaak zelf kansen creëerde. Tegenwoordig zijn de belangrijkste activiteiten van JAKO groothandel en projectmatige verhuur.

Jako centers In de JAKO Centers vindt de balieverkoop en balieverhuur plaats van machines en gereedschappen, zowel aan bedrijven als aan particulieren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de module Balieverkoop van AGP Trade en AGP Rent voor de verhuuractiviteiten. Naast het uitgebreide aanbod van machines en gereedschappen, kan men in de winkel ook terecht voor bouwmaterialen, hang- en sluitwerk, bevestigingsmiddelen, ijzerwaren, ankerwerk, lijmen en kitten, ladders en trappen, et cetera.
Van offerte naar order Wanneer er bij JAKO een order binnenkomt via de buitendienst, dan kan deze zowel voor de verhuur als voor de verkoop zijn. Indien nodig wordt eerst het projectbureau ingeschakeld dat de order gaat calculeren en het design ontwerp. Daarna gaat de order naar de verkoop/verhuur binnendienst die de order verder afwikkelt. Hierna wordt het logistieke proces in gang gezet en eventueel het project gepland. Indien nodig gaat er direct een seintje naar inkoop om met besteladviezen de artikelen in te kopen die niet voorradig zijn. Wanneer alles voorradig is, gaat de order rechtstreeks naar het magazijn.
AGP ook voor de toekomst Nu er enkele jaren met beide pakketten gewerkt wordt en de JAKO Groep enorm aan het groeien is, wordt het tijd om te kijken welke wensen er nog zijn op het gebied van automatisering. Qlikview voor BI rapportages wordt momenteel verder ingericht. Daarnaast zijn er wensen voor het verbeteren van een de verslaglegging in CRM, offerte en voorcalculatie. service en onderhoud en een nieuw webshop voor de verhuur van JAKO Materieeldienst. Voor veel van deze wensen heeft AGP al standaardoplossingen of ze zijn in ontwikkeling. Samen met JAKO wordt er momenteel gekeken hoe deze oplossingen het beste ingezet kunnen worden binnen de bedrijfsvoering en of ze standaard voldoen aan de wensen.
AGP als leverancier De heer Jeroen Jansen geeft aan tevreden te zijn met AGP als leverancier: “AGP is een middelgrote softwareleverancier waar je heel direct mee kunt communiceren. Een platte organisatie waar je met elkaar het gesprek aangaat om te kijken wat er moet gebeuren. Ook het meerwerk wordt altijd goed ingepast in het pakket. Het is niet klantspecifiek, waardoor het automatisch meeloopt in de updates en er geen bugs in het meerwerk zitten.”